Om Jane Iredale

Jane Iredale är grundare och VD för Iredale Mineral Cosmetics, ett företag hon grundade 1994. Hennes makeup-serie jane iredale - the Skin Care Makeup, var den första som försåg den professionella hudvårdsbranschen med mineralmakeup med hudvårdande egenskaper.

Jane har alltid strävat efter att ta fram produkter som är enkla att använda och som ger ett vackert, naturligt resultat. Det är därför som våra mineralbaser är foundation, hudvård, concealer och solskydd - allt i ett. Målet har varit att skapa produkter som ser bra ut, som känns bra och som är bra för huden.

Detta har lett till att jane iredale - the Skin Care Makeup, nu finns i över 50 länder världen över.

Janes bakgrund inom underhållningsbranschen inspirerade henne till att utveckla makeup som var bra för huden. Hon hade sett skådespelerskor och modeller kämpa med de negativa effekterna, såsom blemmor och tilltäpptheter, som makeup ibland kunde orsaka. Ofta användes mycket täckande makeup med tilltäppande ingredienser. Jane insåg att en sund hy var förutsättningen för inte bara en lyckad karriär, utan också för ens självkänsla. Därför ville hon utveckla en hudvårdande mineralmakeup som låter huden andas.

jane iredale - the Skin Care Makeup, har haft stora framgångar när det gäller att nå kvinnor i alla åldrar och nationaliteter. Bakom dessa framgångar ligger Janes fasta övertygelse att sant makeup-konstnärskap inte grundar sig på att få personen att anpassa sig till de senaste modetrenderna, utan att förstärka varje individs naturliga skönhet.