Frågor & svar

- Mineralmakeup

Det är viktigt att ha klart för sig att vem som helst kan bli allergisk eller utveckla en känslighet för vilken produkt det än må vara. Vi har emellertid med avsikt undvikit de tre vanligaste problemskaparna, nämligen artificiella parfymämnen, artificiella färgämnen och artificiella konserveringsmedel. Vi har också i ett laboratorium testat våra produkter på 50 frivilliga försökspersoner med utmärkt resultat. Det är många personer med t.o.m. extrem känslighet för kemiska substanser som bär vår makeup med framgång.
Om du går hos läkare p.g.a. akne, fråga denne först. Annars känner vi oss trygga i att vår makeup inte har någon förvärrande verkan på aknebenägen hud, utan snarast kan hjälpa den. Vår makeup är helt icke-komedogen, dvs. den täpper inte till porer. Den döljer även den rodnad som är vanlig vid utbrott. Många hudterapeuter och makeup-artister har uppgett att de märkt att deras kunders hud förbättrats sedan de började använda jane iredale.
Nej, men du kan givetvis om du vill. Vår inställning är att man inte kan vara nog försiktig när man vistas i solen. Var dock på din vakt - vissa solskyddsprodukter är komedogena (täpper till porerna och ger upphov till promaskar) och vissa kan leda till överkänslighet och reaktioner.
Nej, men produkten innehåller ingredienser såsom koenzym Q10 och vitamin C, som hjälper till att reparera celler som utsatts för solskada. Applicera gärna ett lager mineralfoundation i puderform över Liquid Minerals för att både reparera huden och skydda huden mot solen.
Nej, tvärtom. Våra produkter innesluter fukt mellan huden och partikellagret. Föreställningen att produkter i puderform skulle vara uttorkande kommer sig av att de flesta av dem som finns på marknaden innehåller en hög andel talk - upp till 90 %!
Grön färg är inte bäst. Det fungerar förvisso, men risken är att färgen blir blekgrå. Våra varma (gula) baser döljer rött på ett naturligt sätt. Vår mest allsidiga varma bas är Warm Sienna, som också är vår mest populära färg för att dölja ansiktsrodnad. Warm Silk, Amber och Golden Glow fungerar också bra.
Båda fungerar och döljer rodnaden samt ger nödvändigt solskydd. Det kan dock vara bra att ha i åtanke, att den nybildade huden efter en laserbehandling är extremt känslig och att ju färre ingredienser du har att bekymra dig om desto bättre. Foundation i lös form innehåller färre ingredienser än de i fast form. Vårt råd är alltså foundation i lös form.
Ja. Dock kan skuggan av vissa mörka blåmärken lysa igenom. Prova produkterna Disappear, Circle\Delete eller Enlighten för att täcka allt som foundation i puderform inte klarar av.
Om du bär våra makeupprodukter och svettas ymnigt, om du badar eller om du hamnat i ett regnväder, torka inte ansiktet med en handduk - bara klappa det. En mindre mängd makeup kan försvinna, men det mesta stannar kvar på huden.

Om du motionerar i solen är det klokt att applicera ytterligare ett lager makeup efter det att du torkat dig.

Ja. Eftersom det är ljusreflekterande produkter, syns fina linjer och rynkor mindre och din hud får en frisk lyster. Huden ser därmed yngre ut. Efter att ha applicerat makeupen är det lämpligt att spraya med hydration sprays D20, Balance eller POMMISST. Detta fixerar makeupen, mjukar upp linjerna och ger en fräsch och frisk look. En annan teknik är att applicera mineralerna med en svamp som fuktats med en av sprayerna. Fina linjer, rynkor och förstorade porer blir då mindre synliga.

Som regel inte, även om personer med fet ögonlockshud (ovanligt) gör klokt i att först applicera våra ögonlocks-primers - Smooth Affair for Eyes. Dessa tar effektivt hand om överskottsfett. Ett annat alternativ är att först applicera ett puder, Amazing Matte eller Beyond Matte

Makeupen kan appliceras omedelbart efter en ytlig peeling eller efter mikrodermabrasio under förutsättning att huden inte är sårig. Produkterna innehåller ingredienser för att dölja rodnad, men också titandioxid och zinkoxid som förutom de UV-skyddande egenskaperna också motverkar inflammation. Det är viktigt att skydda överhuden, som är kroppens första skydd mot solen.
Applikation efter laserbehandling får göras först efter diskussion med behandlande läkare. Vanligt är 5-12 dagar beroende på lasertyp och hur djupt laserbehandlingen utförts. Det är viktigt att hud som håller på att läka skyddas mot solen. Mineralerna bidrar med solskydd, täckning samt har lugnande egenskaper.
Använd med fördel BeautyPrep Face Moisturizer. Den går snabbt in i huden, så du har en slät "duk" att arbeta på.

Vi använder främst järnoxid. Där mer intensiva färger behövs använder vi röda lackfärger. De sistnämnda är naturliga färgämnen bundna till calciumsubstrat. I våra blåa och gröna ögonskuggor använder vi ultramarinfärger (mald Lapis Lazuli, ett blått mineral) och kromoxid. I vissa produkter finns tillsatt små mängder karmin (carmine) när klarare nyanser behövs. Veganer och andra som vill undvika animaliska ingredienser bör inte använda makeup som innehåller karmin.

Ja! Det problem förstagångsanvändare ofta upplever är att de applicerar för mycket. De är vana vid makeuper som innehåller stora mängder fyllnadsmaterial och lite av det värdefulla. Med mineralmakeup gäller dock "less is more".

Ja. Makeupen kan användas samtidigt med alla hudvårdsrutiner. Det solskydd som våra mineraler ger är särskilt viktigt när man använder A-vitaminsyrapreparat respektive produkter innehållande alfahydroxisyror (AHA).
Ja. Eftersom makeupprodukterna är osynliga för ögat, känner många män (och förstås kvinnor) sig bekväma när de använder dem. Faktum är att flera svenska TV-kanalers programledare och nyhetsuppläsare använder jane iredale. Tidigare generationers makeup kan inte användas nu när HD-TV gjort sitt intåg i våra vardagsrum. jane iredales produkter passar här alldeles utmärkt. Dessutom används våra produkter av skådespelare på flertalet svenska teatrar liksom vid filminspelningar.

Använd gärna BeautyPrep Face Cleanser. Makeupen kan avlägsnas med alla typer av rengöringar. Däremot fungerar det inte med enbart vatten. Prova vår Magic Mitt för ett rent ansikte utan att du behöver använda någon rengöring.

Ja, eftersom våra rouger inte innehåller artificiella färgämnen. Vissa röda färgämnen (såsom rött nr 40) är kända komedogena substanser - pormaskar bildas och akne blossar upp.
Tio till femton minuter - och den håller hela dagen med minimalt behov av touch-up!
Absolut. De innehåller samma ingredienser.