Appliceringstips

- några enkla knep

Hur du får ut det bästa av din mineralmakeup

De allra flesta användare är mycket nöjda med jane iredales makeup, men här är de problem vi ibland får höra och vad vi föreslår för att lösa dem. Vanligtvis krävs bara en enkel justering. De flesta kvinnor är vana vid en flytande foundation att de måste använda stora mängder för ett täckande resultat. Övergången till en foundation i puderform, som används i mindre mängder och ger omedelbar täckning kan ta lite tid att vänja sig vid. Vi rekommenderar alltid de borstar och penslar som har utformats för dessa produkter. Du kommer att märka skillnad direkt - resultatet är synligt bättre.

"Min hud är blank och fet"

Om mineralerna appliceras i för tjocka lager och om de pressas in i huden med en svamp separeras de enskilda mineralerna från varandra. Effekten kan bli att huden ser blank ut. Detta kan undvikas om mineralerna istället appliceras i tunna lager, med borste, med nedåtgående lätta rörelser. Fortsätt applicera tills dess att önskad täckning uppnåtts. Det är också effektivt att fixera mineralerna med någon av våra fuktsprayer D20, Balance eller POMMISST och sedan läska av. Ett annat knep är att applicera den mattifierande produkten Amazing Matte eller Beyond Matte över sin vanliga foundation. Om man har mycket fet hud kan man använda produkten Absence under sin foundation och sedan göra touch-ups med Amazing Matte eller Beyond Matte . Våra Facial Blotting Papers är fantastiska om man vill fräscha upp huden under dagen.

"Porer och fina linjer framträder"

För mycket foundation kan göra att linjer och porer accentueras. Det kan också vara bättre att använda PurePressed Base istället för Amazing Base. Det är viktigt att fixera mineralerna med någon av fuktsprayerna D2O, Balance eller POMMISST. Ett annat proffsknep är att skapa en krämig foundation genom att mixa Amazing Baze med en mjukgörande creme. Applicera sedan krämen med hjälp av fingrarna eller med en svamp. Om linjer under ögonen blir accentuerade kan dessa motverkas genom att du pressar en bomullstuss fuktad med någon av fuktsprayerna mot dem. Prova annars att applicera en liten mängd mjukgörande creme på problemområdet.

"Ojämnt, flammigt och strimmigt"

Detta uppstår om den mjukgörande cremen inte hunnit absorberas innan mineralerna appliceras. Det kan också vara så att den creme du använder inte är rätt för din hudtyp/hudtillstånd. Det blir lätt ojämnt om mineralerna appliceras med svamp istället för med borste. Den svamp som medföljer våra compaktdosor är endast avsedd för touch-ups.